Project Design 2014 | RMH L.I.

PROJECT: Ronald McDonald House of Long Island
TYPE: Charity
TEAM: Input Creative Studio
COLLABORATORS: NYSID Team: Samantha Masone, Mary Mills Thomas, Vince Tong, Yuan Yuan Ma, Catarine Wright, Bohou Cheng, Custom Mural Design: Corse Design Factory, Contracting: Conde Construction, Lighting: SparkLighting
STATUS: Complete

As a part of Project Design 2014 for the Ronald McDonald House of Long Island, Input Creative Studio and The New York School of Interior Design have joined forces to create a one of a kind space for guests of the house. 

Our room was designed to be a safe haven for its residents that are experiencing unspeakable tragedies; removing all 90 degree angles in the envelope of the existing space makes guests feel safe and relaxed.  Wood wraps around the room forming built-ins while providing warmth and texture. Custom artwork, including a three dimensional mural gives a sense of whimsy and much needed silliness to break the tension that one feels while staying at the house.